četrtek, 21. februar 2008

Autoresponderji

Mal bom povedal o tem zelo pomembnem orodju. Dandanes je to skoraj obvezno imet, saj se večina prodaje izvaja prek njih.

Kaj so in kako delujejo ?

Autoresponderji sami pošiljajo e-maile vsem, ki so na listi. Določimo jim časovni interval in vsebino in produkti se bodo tako "sami" prodajali. Pomagajo nam pri avtomatizaciji ampak izgubimo pa osebni stik s kupcem. Namreč vidi se, da je stvar avtomatska, samo je prihranek časa in dela tako velik, da se to več kot izplača.

Obstaja veliko ponudnikov te storitve, je pa možnost, da si ga tudi sami naredite. S tem prihranite od 10-20$ na mesec. Eden zastonj napisan v PHPju: http://infinite.ibasics.biz/ Imajo tudi super forum na katerem dobite potrebno podporo. Lahko pa skačete iz enega free triala na drugega sam se vam časovno to ne izplača, pa še precej omejeni ste ponavadi (taki so ponavadi brezplačni).

Seveda boste e-mail naslove morali sami dobiti, najbolje z uporabo capture strani. Treba je pa paziti, saj vam lahko kdor koli noter vpiše nek e-mail naslov in bo vaš autoresponder začel pošiljati e-maile nekomu, ki si tega ne želi, kar lahko vodi v težave. Temu se izognete tako, da prvo pošljete permission e-mail, v katerem pač prosite za dovoljenje.

Zakaj vse se jih rabi?
  • Za marketing produkta: Pošiljate follow up e-maile, v katerem predstavljate svoj produkt oz program, napredek, novosti in prepričujete na vse možne načine, da kupi oz se pridruži :)
  • Za tehnično podporo: Če nekdo rabi pomoč in piše e-mail, mu lahko takoj sporočite, da ste seznanjeni in bo stvar uredila takoj, ko bo to možno.
  • Ali pa če vodite kakšen tečaj in pošiljate razne naloge in navodila
  • Pa verjetno še za druge stvari
Veliko informacij kako oblikovat e-maile in kaj vse vstaviti noter se dobi z malo googlanja in je predvsem odvisno kaj želite doseči.

Upam, da bo zdaj še kdo več začel uporabljati to zelo dobro orodje, ki vam bo vsekakor izboljšalo prodajo.

1 komentar:

Marko pravi ...

To je že staro ? kdaj boš dal kaj novega gor dej, sej verjetno se da še vedno kar nekaj zaslužit na netu, vsaj moje mnenje je takšno, lahko da se žal motim, ma še vedno so te in oni pejgi, ki ti omogočajo dobit kaj s tem.